✞ 𝔟𝔦𝔱𝔱𝔢𝔯𝔰𝔴𝔢𝔢𝔱 𝔱𝔯𝔞𝔤𝔢𝔡𝔶 ✞

Jag har definitivt någon av dessa diagnoser, ingen snack om saken

Det finns många diagnoser jag tror jag har. Jag har googlat så himla mycket. Jag är dessutom en sån person som aldrig skulle våga prata om sådana här saker med någon jag känner, som står mig nära. De tror inte sådant här om mig. Skulle de veta, skulle de antagligen inte tro mig. Jag håller allt inom mig, även om jag kan vara social. Jag tror det är som någon sorts försvarsmekanism, att jag vill inte visa mig nedstämd eller svag för andra. Speciellt inte de på kommunen som jag pratar med nu. Jag kanske skäms lite över det också, tycker det är jobbigt att prata med dem om det. Jag har berättat om min ångest, men inte mycket mer än så. Jag måste verkligen gå till psykiatrin om det här, men kanske jag bara inbillar mig. Jag är förvirrad.
 
Här kommer mina tankar kring dessa diagnoser (eller vad de nu kallas):
  • Borderline
  • Dystymi
  • Bipolär
  • Cyklotymi
Om jag börjar med Borderline. Jag har gjort några tester på nätet och läst om de olika kriterierna. Jag har 7 av 9 (tror det var 9). Det är så mycket som stämmer in. Mer om det i ett annat inlägg. För jag har skrivit ett helt separat inlägg om det.
 
Det känns inte riktigt som jag har en depression, men jag känner igen mig bättre när det kommer till dystymi. Den här nedstämdheten och hopplösheten som håller i sig. Jag är aldrig riktigt lycklig och känner ibland att livet är värdelöst för mig. Jag har seriöst känt det här så länge jag kan minnas. Definitivt mer än 2 år. Det som är problemet med att det kanske inte är dystymi är att jag vid visa tillfällen mår mycket bättre. Då är jag glad och känner mening med livet och att framtiden inte alls behöver vara mörk, då vill jag jobba och känner mig lite mer positiv. Sedan kommer ångesten från ingentans och jag mår dåligt. Jag skulle kunna ha en lindrig depression som i svårare tider går över till måttlig depression. Fast det är sällan det är riktigt illa. Har dock varit det ett par tillfällen de senaste två-tre åren.
 
Det är då vi kommer till tredje punkten. Bipolär, men jag är ganska säker på att jag inte har den. Kanske det är cyklotymi. Som är form av mildare bipolär sjukdom. För mitt humör kan gå väldigt mycket upp och ner. Från glad till nedstämt på bara några timmar. Det skulle definitivt vara Borderline. För mina känslor är bokstavligen som en berg och dalbana. Det går upp och ner. Jag kan vakna med ångest, men att det sedan försvinner. Jag kan också vakna tvärt om. Det känns någorlunda bra men blir sjukt jobbigt närmare eftermiddagen. Jag känner ingen mani eller hypomani, istället går jag från nedstämdhet till glad. Jag kan i för sig få för mig att göra en massa saker när jag är glad. Som att städa, måla, fota och massa annat jag vanligtvis inte orkar. Känns som sagt som att jag har en mildare form av bipolär sjukdom.
 
Jag skulle kunna vilken som helst av dem här, eller någon sorts blandning. För mig är det så svårt att förstå allt det här som sker med mig. Det vore ju bra att prata med någon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: